Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hurá do světa aneb jak uspět v Anglii

Kdyby bylo vycestovat do světa a uspět tam jednoduché, udělal by to v určité životní etapě snad každý z nás, alespoň na krátké mezidobí. Jednoduché to rozhodně není a někdy se zkrátka vyplácí nechat si poradit od zkušenějších. 

Když se vezme v potaz tíživý dopad globální recese od roku 2008 na ekonomickou krizi, platí to dvojnásob. Jen třeba ve Velké Británii je podle posledních statistik na 2,5milionu nezaměstnaných, což není zanedbatelné číslo.

Přestože je Británie i nadále populární destinací pro řadu mladých z Evropy a Asie, kteří zde chtějí získat zkušenost a přiučit se přitom jazyk, nelze zapomenout na fakt, že Británie je v recesi. To samozřejmě znamená, že práci, kterou já jako nově přistěhovalý cizinec hledám, hledá hned několik dalších uchazečů. Pro toho, kdo chce v nové zemi získat práci, ubytování a žít  spokojeně jako místní, je proto třeba získat nějaké zásadní know-how, které umožní, aby kostky padaly v můj prospěch.

Nedávno mě oslovila slečna, jestli bych si ráda nepřečetla knihu o životě v Anglii a třeba o ní napsala i recenzi na svůj blog. Doufám, že mě tu všichni neukamenujete, ale četla jsem tady nejeden blog o velkých snech v zemi za kanálem a jak z nich sešlo. Často právě kvůli špatné přípravě. Proto jsem souhlasila a třeba i tento blog si najde cestu k někomu, komu pomůže. Recenzi jsem sice nikdy nepsala, ale slovo dalo slov a za pár dní mi v mém inboxu přistál email s odkazem na stažení elektornické knihy od Adama Wojnara - Váš úspěch nadosah, aneb 20 věcí, bez kterých se v Británii neobejdete. E-knihu jsem neváhala si stáhnout a začala studovat, jaké to tipy a praktické informace autor slibuje sdělit, aby aspiranti měli šanci v zemi za kanálem uspět. 

Adam se v této elektornické knize prohlašuje být expertem na život v Anglii a vše, co s sebou přináší. Po pár řádcích mi ale bylo jasné, že nejsem cílová skupina. Už bohužel nejsem ani svobodná, ani bezdětná nebo čerstvě po škole.  Uvědomuju si ale, že většina těch, co mají v plánu se v Anglii usadit, disponují právě těmito předpoklady.

Kniha je stručná, plná praktických rad kroku za krokem a autor jde po krátkém motivačním úvodu rovnou na věc. Od vysvětlení jak si zařídit sociální pojištění, přes pár základních rad jak napsat životopis anebo uspět u prvího pohovoru, až po cenné rady z praxe ohledně snažšího shánění ubytování, práce či nákupu auta. Autor nepomine ani otevření si účtu v bance a jiné nutnosti.

Z bezpečí domova se zdají tyto položky tak banálně jednoduché. Když je ovšem člověk v cizí zemi, kde neví, jak systém funguje, mnohdy dokonale neovládá ani úřední jazyk, z vlastní zkušenosti vím, jak moc na těchto „maličkostech“ záleží. Tyhle "maličkosti" jsou většinou to, co zaručí úspěch nebo smutné selhání.

Co se hledání práce týče, autor se výhradně zmiňuje o pracovních místech v gastronomii, pro holky pak au-pair, což můžu jen vřele doporučit. Vím, restaurace nabízejí nejrychlejší uplatnění a tudíž i nejzaručenější příjem, ale možností je jistě mnohem víc. Naskýtá se místa ve službách hotelů nebo třeba i v supermarketech, ale nezanedbala bych ani zemědělství, což jsou často opomíjená místa, po kterých ne každý sáhne. Zde je tudíž také šance úspěchu.

Autor má po několikaletém životě v Manchestru již založenou vlastní agenturu Hurá do světa a svým mladým zájemcům slibuje ochotně pomoci s nejistými začátky v Anglii. Dokonce zajistí ubytování a vše nezbytné, co je třeba během prvních týdnů. Více je možné si přecíst přímo na jeho webu zde:

http://huradosveta.cz/prace-anglie.html

 

Kdybych byla svobodná, bezdětná a chtěla bych začít nový život v Anglii, rozhodně bych zvážila v první řadě kontakt s nějakou doporučenou agenturou. A agentura Adama Wojnara ´Hurá do světa´ slibuje přesně to, co je v těžkých začátcích nejdůležitější. Mám navíc pocit, že s jeho knihou ´Váš úspěch nadosah, aneb 20 věcí, bez kterých se v Británii´ se na vlastní nohy ve Velké Británii dá postavit zaručeně rychleji a snad i bez menších ztrát.

V případě zájmu o zprostředkovatelské služby můžete kontaktovat Adama Wojnara zde, na jeho webu:

http://www.huradosveta.cz/tipy-zdarma.html

 

 

Přeju vám všem hodně štěstí.

Alexandra*

Autor: Alexandra Synac | pondělí 8.7.2013 8:02 | karma článku: 15,73 | přečteno: 2761x
  • Další články autora

Alexandra Synac

Putování s dinosaury

Když se řekne Broome, většina si tady v Austrálii vybaví tři věci. Perly, dlouhou Cable Beach s velbloudy a krokodýly a .... drumroll prosím .... Dinosaury.

24.10.2021 v 22:42 | Karma: 8,96 | Přečteno: 165x | Diskuse| Cestování

Alexandra Synac

Jak to chodí poslední dobou v Austrálii

Tak máme za sebou sto dní fiesty. A tradáááá ... vypadá to že, teda aspoň tady v New South Wales, od příštího týdne budeme moci vystrčit hlavy ven a vyrazit někam dál, než v 5km radiusu v našem okrese.

10.10.2021 v 20:49 | Karma: 15,70 | Přečteno: 979x | Diskuse| Cestování

Alexandra Synac

Šeptání vln

Až doposud vždy viděla moře z jistoty pevné půdy pod nohama. Moře z vrtkavého kajaku vypadá úplně jinak, pomyslela si Kara úzkostlivě. Ultramarínová hladina byla naprosto průzračná snad několik metrů do hloubky.

18.9.2021 v 13:16 | Karma: 12,24 | Přečteno: 208x | Diskuse| Ona

Alexandra Synac

Ty jsi má ... zlatožlutá aneb australský květinový znak

Žlutá a zelená. Pro nás obyčejná barva pampelišek nebo zlatého deště, ale třeba i kopřivy nebo trávy. V Australské buši je to ale celkem neobvyklá kombinace.

1.9.2021 v 9:43 | Karma: 16,15 | Přečteno: 346x | Diskuse| Fotoblogy

Alexandra Synac

Všechno nejlepší k prvním 60 dnům

Všechno nejlepší k 60 dnům v lockdown. A pevný nervy na mnoho, mnoho, MNOHO dalších. Hlavně to pořádně oslavit. Fiesta must go on. Já vím, šedesát dní nic není, i když nám to připadá jako věčnost.

25.8.2021 v 13:08 | Karma: 12,08 | Přečteno: 389x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2572x
srdcem z jižní Moravy; duší v Kanadě; doma ve West Yorkshire; momentálně u protinožců; snící o chaloupce ve Švýcarských Alpách; naivně zamilovaná do krásné Polynésie. Zkrátka na cestě.

https://www.instagram.com/ardna_xella/