Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

bluem

16. 8. 2011 14:48
Zajímavé

Podle toho jak to popisujete mu to přijde naprosto šílené zařizování a jakákoliv zapomětlivost má fatální následky. Ale přeji hodně štěstí v novém domově a při movém zabydlování.

0 0
možnosti

captain cook

8. 8. 2011 12:22
gratuluji k odhodlani a prechodu od planu k realizaci

a preji cele rodine to NEJLEPSI v zivote u protinozcu.

Priznavam, ze bych logistiku presunu, jaky jste udelali asi nezvladl a uprimne vas vsechny obdivuji.

V porovnani, ja prijel pred mnoha lety jen s kufrem a cestovni taskou na nekolikamesicni navstevu k pribuznym. Kdyz jsem se tu nakonec rozhodl zustat, mama mi po baliccich posilala co, jak a kdy mohla (v ramci socijaaaalistickych celnich narizeni), od ceskych knizek a gramodesek (!) po kuchynske nacini, lozni pradlo a perove deky.

Skoda jen, ze jste museli nechat Harryka v Anglii. V pripad presunu z VB je 30 denni karantena zvladnutelna protoze behem ni obvykle muzete pejska chodit navstevovat. U presunu zvirat z jinych zemi se musi cekat celych 6 mesicu!

0 0
možnosti

CrayXLP

8. 8. 2011 1:20
Uzasny článek!!

Uzasný článek.. mám stejnou zkušenost ze svého cca měsíčního pobytu na Novém Zélandu.. zatímco boty mé "spolucestující" musely odůvodnovat, zdali jsou opravdu naprosto čisté a na podrážkách není nějaká hlína, tak mě vyhmátli v odbaveném zavazadlu "rambo nůž" (naprosto nový, totálně bez jediného otisku "zářezu" ) a následovali dotazy typu: a to máte jako na co? chcete tu lovit medvědy? máte na to povolení..?? atd..

.- odpověd byla: ne, jen jsem netušil, co tu máte za divou zvěr a pak jsem měl v plánu zažádat o rybářskou licenci a pak se takový nůž hodí na vykoštění ryb..

nicméně... naprostý obdiv vaší zcela ucelené dokumentaci. To není o tom, že si to někdo "někde přečte" a pak si tu "honí triko" - tyhle věci z nám i ze svého druhé bydliště v Den Haag, NL, kdy je to pouze o PRAXI, REALITE a ZKUSENOSTECH.. Good luck in Australia..!

0 0
možnosti

captain cook

8. 8. 2011 12:26
Re: Uzasny článek!!

kdykoliv letime z NZ zpet do Australie, take nam kontroluji boty, pokud jsme v priletovem doznani zaskrtli rubriku, ze jsme byli na venkove, na ture, navstevou na vinicich ( kdo z navstevniku NZ nezatoula nekam na vinici ochutnat vino!) nebo v narodnim parku.

1 0
možnosti

Josef II

7. 8. 2011 23:59
Tohle je typicky pripad: byt otrokem sveho majetku !

Jak svobodni a bezstarostni se citi ti nemajetni !   . . . Pani seberte si s sebou jen ty vyslovena rodinna mementa a souveniry a pamatky a zbytek rozdejte mezi kamaradkami ! Nebudete jedinnymi Evropany, kteri se ted do Australie stehuji ! Statisice Britu, potom co libra spadla ! Vydelaji tam 2x tolik co doma !

0 0
možnosti

Robert David, věčný student

8. 8. 2011 12:08
Re: Tohle je typicky pripad: byt otrokem sveho majetku !

Kdybych mi pokazde dal clovek co mne presvedcuje ze nekde vydelavaji mohonasobne vic nez u nas misto jeho reci korunu tak jsem uz bohac. Nejde o platy ale o kupni silu. Rychle jsem provnal sedacku v Ikee v Cechach, Anglii a Australii: 25tis, 14tis & 23tis korun v Australii. Takze pro nasince je to skoro stejne, pro Anglicana drazsi. Taky jde o to kolik tam stoji ubytovani a jidlo. Jo a taky bych asi nedoporucoval cestovat nemajety - zalozit domacnost v jine zemi z niceho stoji hodne a kde na to vzit ? Jist s detma z podlahy prvnich par mesicu muze odradit.

Dobry clanek.

0 0
možnosti

oldiess

7. 8. 2011 23:24
"boty (vyčistit od nejhorší špíny a vyprat v pračce."

Než dělat tohle, tak to bych se na stěhování vykašlal, a rači bych zůstal se zablácenýma šuflatama v Evropě;-D

0 0
možnosti

Camino.

9. 8. 2011 0:06
Re:

Tak to jste Jeniku sam, ani nevite o co prichaziteRv

0 0
možnosti

Antonín, topič

7. 8. 2011 21:51
Co je to to "kargo?"

Znám cargo, Kartágo a případně náklad. Nenapadlo by mne, že si někdo komplikuje život převážením holinek ze zahrady a mixéru od vajec. Nicméně, je to zajímavé čtení. Tak zase napište!

0 0
možnosti

alexandra.synac@gmail.com

7. 8. 2011 22:06
Re: Co je to to

ano, kargem myslim naklad. Domnívám se, že se tak standardně říká všem leteckým a lodním nákladům.

1 0
možnosti

Prof. Kikina Parker

7. 8. 2011 21:45
Good Luck!

Z Austrálie budete nadšená! R^

0 0
možnosti

zpetak

7. 8. 2011 21:45
Hezky vecer.

Dobre rady. Mne s manzelkou trvalo skoro tri roky , nez jsme meli pozehnani od kanadskych uradu k nastehovani na trvalo. Nic jsme s  sebou netahali , protoze zde mame rodinne zazemi, dceru. Jen svrsky a jiny hadry. My jsme totiz emigrovali pred tim hnojem zvysujicim svou hladinu v ceske kotline. Laska k domovine ale zustala a tak se nam jiste styska. Jsme zde skoro dva roky. Ze zacatku jsme bydleli u dcery, ale dnes uz mame vic nez rok hezky byt v pronajmu a skudlime dolarky na baracek. Prejem Vam u tech klokanu hodne stesti.

2 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2572x
srdcem z jižní Moravy; duší v Kanadě; doma ve West Yorkshire; momentálně u protinožců; snící o chaloupce ve Švýcarských Alpách; naivně zamilovaná do krásné Polynésie. Zkrátka na cestě.

https://www.instagram.com/ardna_xella/