Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Camino.

18. 10. 2011 3:09
Vratila jsem se opet :-)))

Moc se mi Vas blog libi, souhlasim se vsemi 10 body!!R^

0 0
možnosti

Baby_Blues

21. 10. 2011 12:03
Re: Vratila jsem se opet :-)))

díky mockrát, to potěší. vy píšete taky?

0 0
možnosti

tanker d

15. 10. 2011 7:38
pobavilo, děkuju

"než se slušně odmítne jednoduchými slovy: „ ne, děkuji“ místo zbytečného vztekání a křičení" - cool... ;-DR^

Jinak - tohle se opravdu dá naučit i doma. I tam si můžete slušně a slavnostně prostřít, nahodit muziku a svíčky a sklenice na nožkách,  tisíc příborů, a můžete jim servírovat třeba puding, nemusí to být hned ústřice... :-) nikdy jsem s dětmi na veřejnosti neměla problém - možná proto, že doma také nesmí hulákat a házet jídlo po stole a pod stůl? Tím váš blog nechci kritizovat - jenom mi připadá zbytečné učit svoje děti něčemu na úkor cizích nervů ... :-)

5 0
možnosti

Baby_Blues

15. 10. 2011 9:18
Re: pobavilo, děkuju

není o to děti něco učit na veřejnosti na úkor druhých. Domácí trénink je náhodou skvělý nápad. Ale chování na veřejnosti je o něčem úplně jiném, soudě podle nejedné návštěvy nákupních center, restaurací, supermarketů, muzea, tramvají a metra atd. atd. (problém je celosvětový, ne nejsou to jenom angličtí nevychovanci). Píšu to právě proto, že jsem často na svých cestách svědkem těchto scén, kdy rodiče si neví rady co s děckem co sebou válí po zemi, vzteká se, plive jídlo atd. Nemusí to tak být, a možná ne každý ví jak na to. Přeci jen, v tom moderním uspěchaném světě, ubývá kontaktu s prarodiči a tak se možná přirozené dovednosti nemají jak předat dál.

Nejsem žádný znalec, jen předávám něco, co jsem se pracně naučila a co vím, že funguje. Kdyby to víc mamin vědělo, tak se pak mezi námi nebudou pohybovat ti "uřvaní spratci" a "zrůdičky, na které není nikdo zvědavej" a jiní "fakani, co ničí cizi nervy".

A potom s dětmi ani nebudeme spojovat takovéto odporné výrazy. Styďte se.

4 0
možnosti

diskutujte neslušně

15. 10. 2011 2:07
Děti jsou jako pšouky

Každý snese jen ty svoje.

2 0
možnosti

Baby_Blues

15. 10. 2011 6:02
Re: Děti jsou jako pšouky

ja vim, to uz tady nekdo z vasich kolegu rikal. dobry! neco na tom pravdy je. ja se snazim snaset teda vsechny (ty manzelovy nepocitaje), priznavam, ze ne vzdy to jde. Ale kazdy mame pravo na zivot, nemam rada kdyz nekdo omezuje me, tak proc bych ja mela omezovat druhe. kdyz se mi nekde nelibi, ze to tam je zaprdene, tak odejdu. priste to prosim udelejte taky, at nekazite ostatnim okolo naladu. a zkuste se povznest nad vec. proc si ho kazite malichernostma? co vam kdo udelal? nebo se vam tu nelibi? to musi byt priserne utrpeni, den co den tolerovat ty "spratky" okolo vas... jeste se vam tam cpou nejaci nevychovanci ze Slavonic ci odkud ... hruuuza. Jak to jenom udelat, aby se lidi prestali rozmozovat a prestaly vas otravovat. ja vim, napiste peticni blog, treba se k vam nekdo prida.

3 0
možnosti

stedrik

15. 10. 2011 0:15
hele, vy nemáte před restaurací

takovej ten klandr s přístřeškem, kam se děti přivazují?;-D

3 0
možnosti

Baby_Blues

15. 10. 2011 1:20
Re: hele, vy nemáte před restaurací

a ty mají kde? To by byl dobrej fotoblog?

3 0
možnosti

diskutujte neslušně

14. 10. 2011 3:37
No to z vás musí být odvázaní

když se jim s hažantama promenujete po place a lezete do kuchyně.

3 0
možnosti

captain cook

14. 10. 2011 6:22
Re: No to z vás musí být odvázaní

Zuzano, "v klidu ruku v ruce s vámi projdou po restauraci"  neznamena lezeni do kuchyne ani nikam, kam smi jenom personal. Vzit dite za ruku a provest ho po restauraci brzo po prichodu je hodne sikovny zpusob jak ukojit prirozenou detskou zvedavost, zachovat 100% kontrolu a zajistit, aby dite nelezlo kam nema nebo neotravovalo ostatni hosty pozdeji, diky sve normalni zvedavosti. Samozrejme i sikovna prilezitost jak presvedcit mrne jit na zachod a umyt si ruce, jak zmineno v clanku. Chodili jsme s nasimi kluky do ruznych restauraci (krome tech nej, nej, kam podle naseho deti vecer nepatri) a nikdy jsme s nimi nemeli potize.

Nas starsi byl vzdycky najednou hladovy jak vlk, jakmile jsme nekam vesli. Kdyz jsme sli do nejake bufetove restaurace, dostal zakratko misku predkrmu a byl s nim pokoj. V tech ostatnich jsme se zeptali cisnika jestli je neco na menu, co je mozne diteti servirovat co nejdrive.

Jde o to vzit se do kuze ditete, hosti i personalu a ucit dite k ohleduplnosti.

4 0
možnosti

gumidos

12. 10. 2011 16:56
Usborne

zvláštní.... nejsou náhodou ty usborne karty obačejné omalovánky?

0 0
možnosti

Baby_Blues

12. 10. 2011 23:17
Re: Usborne

ani nahodou! jsou to hry, testy, puzzle, taky kresleni ale vzdycky s nejakym"twistem", pocitani, hadani, psani, pamatovani, pzoorvani... uplne vsechno a od kazdeho trochu. treba ty do auta jsou zamerene na cestovani autem, takze ukoly jsou o okoli auta atp. ty v letadle jsou zase na letadlo ... muzete si koupit treba jen na kresleni, ty maji taky, ale je to treba tak, ze tam chybi kousek a dite to ma domalovat, nebo si ma predstavit co by neco mohlo byt. a jelikoz jsou smazatelne, tak si pokazde kdokoliv muze predstavit neco jineho. je to nahodou dobra sranda i pro dospele.

4 0
možnosti

Túzokot

12. 10. 2011 12:30
usborne

Dobrý den. Díky za zajímavý článek, snažíme se to dělat podobně. Kde jste sehnala ty usborne karty prosím? Ty ještě nemáme :-).

0 0
možnosti

Camino.

12. 10. 2011 18:44
Jste vynikajici mama!

http://www.usborne.com/

0 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2572x
srdcem z jižní Moravy; duší v Kanadě; doma ve West Yorkshire; momentálně u protinožců; snící o chaloupce ve Švýcarských Alpách; naivně zamilovaná do krásné Polynésie. Zkrátka na cestě.

https://www.instagram.com/ardna_xella/