Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

terezav

12. 2. 2012 20:59
moc hezké!

a stačí tak málo.... je škoda, že řada učitelek dělá v ČR toto povolání jen kvůli prázdninám /jasně, že ne všechny, ale.../; moc si přeju, aby náš brouček mohl jednou chodit také na nějakou přátelskou školu

0 0
možnosti
DKK

Děkanka Katedry Kroupologické

22. 1. 2012 18:54
V necem se toto podoba americke skole

Sice se lisi zacatek skolniho roku, ale priprava a delka vyucovani zcela jiste. Uniformy se lisi, nekde jsou, nekde ne. Rozhodne jsem pro uniformy.

1 0
možnosti
MM

captain cook

23. 1. 2012 7:16
Re: V necem se toto podoba americke skole

Tady jsou uniformy vsude, ve vsech skolach a uz hodne, hodne let zavedena tradice. Pro deti znamena obleceni skolni uniformy nalezitost k tymu.

Po nasi zkusenosti se zdejsim skolstvim jsem pro skolni uniformy ne deseti, ale vsemi 20!R^R^R^

1 0
možnosti
MM

captain cook

22. 1. 2012 9:48
nejvetsi prekvapeni pro ceske rodice

prvnacku porovnavajici sve zkusenosti s australskymi rodicii petiletych zacatecniku pri vstupu do pripravky (zdejsi zacatek skolni dochazky) jsou ruzne skolni uniformy, ktere ma kazda skola, statni i privatni a fakt, ze se zde ve skolach deti neprezouvaji.

A take pochopitelne to, ze nemame skolni jidelny, ale kantyny a deti obvykle sni sve sendvice nebo jine jidlo na sedackach kolem hriste nebo kdyz se prochazeji kolem s kamarady. Ty nejmladsi obvykle zacnou s prinesenym obedem u stolku ve tride, ale az se po par tydnech ve skole otrkaji, take budou jist venku.

1 0
možnosti
DKK

Děkanka Katedry Kroupologické

22. 1. 2012 20:20
Re: nejvetsi prekvapeni pro ceske rodice

Ja myslim, ze velke prekvapeni je take delka skolniho dne i u prvnacku. V porovnani s Ceskem je dite ve skole mnohem dele, ma delsi prestavky a delsi dobu na obed, samozrejme, vse je upraveno tak, aby rodic mohl byt v praci. Ja jsem byla vazne stastna, kdyz jsem nasla aspon skolku (ktera uz je povinna), ktera koncila ve 12:30. Samozrejme u zakladni a dalsi skoly to je nemozne. Deti ani nesmeji jit domu na obed.

1 0
možnosti
MMTNS

moje mladá teta neužila světa

19. 1. 2012 21:49
Škoda, že tam nemají taky doučování mateřštiny pro maminky

3 0
možnosti
K

kuba1234

22. 1. 2012 1:18
Re: Škoda, že tam nemají taky doučování mateřštiny pro maminky

Vám by to stejně nepomohlo, Kulhánková. Vy matka nejste a zaplaťpánbůh nikdy nebudete. Smiřte se s tím už konečně a nezáviďte maminkám. Děti, půvab, ani mládí.:-P

3 0
možnosti
SS

slavka1

19. 1. 2012 11:28
Kromě těch obědů to bylo u nás stejné.

Zápis byl velmi podobný Vašemu dni otevřených dveří. Trval několik hodin, do přípravy se zapojili i žáci školy. Děti plnily různé úkoly, paní učitelka se jich vyptávala, stejně tak mluvila i s námi a vysvětlovala vše potřebné (vpodstatě totéž, co popisujete). Protože školka je se školou v jedné budově, děti ze školky se chodí dívat, jak vypadá vyučování ve škole a předčkoláčci jdou na "zkušební" hodiny, za což dostanou osvědčení se známkami a pamětní list. Podobnou památku si přinesou i ze zápisu, stejně jako své výtvory a věci na domalování nebo dotvoření. Děti ze školy zase chodí na návštěvu do školky, kde třeba prvňáčci školkáčkům ukazují, jak se naučili číst a čtou jim pohádky. Děti tedy prostředí důvěrně znají, stejně tak znají paní učitelky a dopředu vědí, co je čeká.

1 0
možnosti
AS

Baby_Blues

21. 1. 2012 1:53
Re: Kromě těch obědů to bylo u nás stejné.

děkuju za váš příspěvek, Slávko. to co popisujete je velmi zajímavé, je to ve městě nebo na vesnici? Asi máte velké štěstí, že máte školku při škole. Kéž by takových bylo víc, ale uvědomuju si, že to asi není možné všude. Jen škoda, že ten zápis je tak strašně brzo dopředu. 9 měsíců??? je to opravdu třeba? Proč? Je to administrace nebo pro děti? Kdyby byl v červnu poslední týden ve školním roce, kdy i učitelky už mají větší volno, tak to dítě mnohem líp do toho září vydrží, ne? A mnohem víc si taky pamatuje a i ten první den by pak byl zvládnutelnější.

Co ten dopis dítěti, to asi je rarita, nebo ne?

ještě jednou díky.

1 0
možnosti

oldiess

19. 1. 2012 10:52
teda to byla hotová vědecká práce

jen aby z toho děti nezblbly;-D

1 0
možnosti
K

kuba1234

19. 1. 2012 8:44
Sašo - dobrý!

R^ Začetl jsem se - ač ještě neotec. V každém případě zajímavý pohled odjinud. A dobře napsáno. Jste určitě super máma!:-)

0 0
možnosti
AS

Baby_Blues

19. 1. 2012 9:52
Re: Sašo - dobrý!

:-)

0 0
možnosti
A

anoki

19. 1. 2012 8:28
seznamování se školoou je i u nás!!

Moje mamka je učitelka na prvním stupni. A když má jít do první třídy tak je samozřejmostí, že po zápise vede jednou týdně  po dva měsíce "ukázkové hodiny" pro nastávající prvňáčky, kde se se vším dokonale seznámí! Je fakt, že u nich na škole je tahle praxe zavedena asi 5 let. Ale rozhodně to už i v ČR funguje!R^

1 0
možnosti
AS

Baby_Blues

19. 1. 2012 8:35
Re: seznamování se školoou je i u nás!!

to je dobře, si myslím. Moje ségra taky učí na prvním stupni a u nich na škole to není. Takže asi záleží na škole. A co jsem se vyptávala známých, tak se s tím taky nikdo nesetkal. Vaše škola musí být jedna z mála. nevím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2572x
srdcem z jižní Moravy; duší v Kanadě; doma ve West Yorkshire; momentálně u protinožců; snící o chaloupce ve Švýcarských Alpách; naivně zamilovaná do krásné Polynésie. Zkrátka na cestě.

https://www.instagram.com/ardna_xella/