Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

captain cook

1. 3. 2012 2:03
z uplne jineho konce: venovano nicku AlesPresler

"Nebylo by jednodušší jít s dětmi do přírody, což tady ženy v 'Cechách, co si nevzaly černochy, běžně dělají?"

Dost dobre nechapu souvislost tematu navstevy muzea a vyberu zivotniho partnera. Jeste mene pochopitelny je zbrkly zaver, ze kdejaka Ceska v cizine musi nutne byt zlatokopka provdana za cernocha. Nenavistny duch poznamky by se dal pricist projevu malomestske cechackovske xenofobie a rasismu, pripadne pavlacove mentality.

Alesi, tobe je velky houbelec do toho, koho si ceske zeny - nebo my muzi vezmeme, stejne jako je ti velky houbelec do toho kde kdo z nas zije.

Tady v Australii zije dost Cesek provdanych za muze z jinych narodnosti, nejcasteji Australanu bud ceskeho nebo anglosaskeho puvodu. Podobne tu zije jeste vic ceskych muzu, kteri se ozenili s cizinkami - Australankami, Evropankami nebo Asijkami. Divim se, ze se nezacnes strefovat do nas - nebo si jsi dobre vedom toho, ze chlap by si od tebe neco takoveho nenechal libit a poslal by te rovnou kam slunce nesviti?

2 0
možnosti
AS

Baby_Blues

1. 3. 2012 6:14
Re: z uplne jineho konce: venovano nicku AlesPresler

já se, Cooku, snažím takové komentáře ignorovat a přejít s úsměvem anebo povzdechnutím. Jak jste sám řekl, neměl ani hlavu ani patu a byl totálně irelevantní. Ale máte pravdu, lidem by do toho, kdo si koho vezme je houbelec ...

0 0
možnosti
MM

captain cook

1. 3. 2012 1:40
uspech destske navstevy v muzeu zalezi na rodicich

jejich inteligenci a soudnosti, domaci vychove a discipline a take na typu muzea.

Souhlasim, ze jsou sobci, kteri tahnou deti i tam, kde to pro ne neni vhodne a vysledek je nuda a virval. Nebo sebou tahnou rozjivene, od malicka rozmazlene, nevychovane male sebastianky, kterym se vetsina normalnich lidi radsi vyhne.

Na druhou stranu jsem videl rodice, kteri svym rozumnym pristupem zprijemnili a priblizili detem navstevu muzea a udelali z toho zajimavy vylet, aniz by zneprijemnili navstevu ostatnim.

Nedavno jsme v Melbournskem Museu navstivili Tutankhamuna, unikatni a nesmirne popularni expozici usporadanou Egyptskym museem. Vsiml jsem si tam rodicu, kteri trpelive vysvetlovali detem jednotlive exponaty. Byly tam navaly, navstevy byly casovane a mistnosti setmele, aby exponaty nebyly vystavene prilis ostremu svetlu. Prostredi bylo pro deti dost tisnive. Presto tam bylo prekvapive dost deti, ale nevideli jsme mezi nimi zadne nevychovane fracky. To spis jedna baba ve vozejcku....

1 0
možnosti
MM

captain cook

1. 3. 2012 1:47
Re: uspech detske navstevy v muzeu zalezi na rodicich

oprava nadpisu: detske

0 0
možnosti
G

Gwendolyn!

29. 2. 2012 1:29
V cizine je mnoho muzei zamerenych na deti

JE vyborne, kdyz rodic rozsiruje obzory detem, obcasna navsteva muzea neskodi, samozrejme v pripade, ze deti se umeji chovat, pokud delaji sceny, okamzite vyvest ven. Samozrejme, neni muzeum jako muzem a je nutne uvazit, zda se dite bude/nebude nudit. Kdyz se to dobre naplanuje, muze to byt skvely prozitek. Napsala jste to dobre.

1 0
možnosti
AS

Baby_Blues

29. 2. 2012 7:11
Re: V cizine je mnoho muzei zamerenych na deti

v cizině je to fakt celkem pohoda jít s dětmi za kulturou, i když záleží na zemi. Většina slušných muzeí má dětskou část, kde se dá odrelaxovat a trochu vyřádit. Ale v Čechách se ještě pořád na nás dívají skrz prsty. I třeba když jdeme s dětmi na prohlídku na hrad. Doufám, že to přijde časem i do ČR, a kurátoři, hlídači a provozní si uvědomí, že děti mají v muzeích a galeriích výhradní právo na existenci, protože jsou to jejich budoucí návštěvníci. A proto říkám: maminky, nebojte se toho, jděte tam kam vás to láká a neohlížejte se na kolemjdoucí a neposlouchejte jejich podpásové komentáře. Musíme okolí naučit nás akceptovat. A čím dřív se dítě naučí socializovat, tím líp pro naši budoucnost jako národa. Děkuju, Gwendolyn (krásná nicka)

0 0
možnosti
AP

AlesPresler

29. 2. 2012 1:12
Máte pravdu,

skutečně je nejnádhernější vzít co možná nejmenší dítě do muzea. Dítě se raduje, všechno ho moc zajímá, nejvíc ta historie. Když začne ječet a okolí se začne ošívat, jsou to blbci, co nechápou váš manévr. Nebylo by jednodušší jít s dětmi do přírody, což tady ženy v 'Cechách, co si nevzaly černochy, běžně dělají?

2 0
možnosti
G

Gwendolyn!

29. 2. 2012 1:32
Re: Máte pravdu,

Ono neni muzeum jako muzeum, nikdo nehovori o miminkach, ale o detech, ktere uz jsou schopne nejak ocenit a pohrat si. Do prirody se chodi take. Ovsem vase poznamka je dost trapna a dost mimo, Alexandra neni vdana za zadneho exotickeho manzela, jeji manzel je Cech jako poleno (jak uz sama uvedla drive). Bud se pletete nebo  proste chcete byt za kazdou cenu trapny a navic stupidne rasisticky.

Proc by dite nemohlo do muzea? V cizine je spousta muzei, ktere jsou smerovany na rodinne akce, ne kazde muzeum je galerie umeni a historie.

3 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2572x
srdcem z jižní Moravy; duší v Kanadě; doma ve West Yorkshire; momentálně u protinožců; snící o chaloupce ve Švýcarských Alpách; naivně zamilovaná do krásné Polynésie. Zkrátka na cestě.

https://www.instagram.com/ardna_xella/