Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

captain cook

28. 3. 2012 5:10
doporucuji take ochutnavani vin

v Yarra Valley, oblasti Rutherglenu a dalsich ve Victorii.

To se ani jeste nezminuji o proslulych vinarskych oblastech v jinych australskych statech jako Hunter Valley, Barossa, Clare, Margaret River...atd. Australie neco pres 2400 vinaru a vinohrady zabiraji plochu neco pod 160 tisic hektaru. Rocni domaci spotreba vina (470milionu litru) a export australskeho vina do sveta (780milionu litru) se zvysuji.

V podzimnich mesicich (brezen-kveten) se v Australii porada mnozstvi vinarskych festivalu v kazde oblasti. Napr. Yarra Valley 26-29.duben, Bendigo o velikonocni nedeli, ochutnavani vin na Fed.Sq. kazdy prvni stredu a ctvrtek v nasledujicich 3 mesicich. Popularni vinarsky festival v Rutherglenu se kona v prvni puli brezna a je tedy uz za nami, ale pro milovniky vina stoji oblast za navstevu i mimo termin.

http://www.visitvictoria.com/Events/Food-and-wine.aspx

0 0
možnosti

Baby_Blues

28. 3. 2012 5:50
Re: doporucuji take ochutnavani vin

Díky za info, Cooku. Do Yarra Valley se po velikonocích také chystáme. Na Fed Sq jsme to taky zažili teď co byl ten Food&Wine festival. I na různých předměstí Melbourne. Je toho teď opravdu všude hodně a to je dobře. Jedno je fakt, s tím jak je Austrálie veliká, možná ani nemají potřebu vyvážet, a to nejlepší si nechávají pro sebe možná po vzoru frantíků, švýcarů a nás. To je pořád jen samý Jacobs Creek, často mě zklamal a už ho nepiju, možná Hardys ... ale řekla bych, že co se týče exportu, jasně vítězí vína z Adeleide (Barrossa apod.). Je neuvěřitelné, co dokáže dobrý marketing.

0 0
možnosti

jakub7

27. 3. 2012 17:39
Pekne!

Zrovna pred tydnem jsem se vratil z vinarskeho vyletu po jizni africe, argentine a zelandu. O australii jsem pri planovani ani neuvazoval, ale pristi rok zajedu taky okostovat. Pekny clanek

1 0
možnosti

SID09

27. 3. 2012 21:29
Re: Pekne!

Nic naplat - Jizní afrika, N. Zéland, Argentina a Austrálie neumí tak dobrý bílý víno, jak dokáží nalít v každým druhým sklípku na znojemsku. !!;-)

1 0
možnosti

fcelka maja

27. 3. 2012 16:29
Na tvoje.

Ten článek jsi výborně doplnila fotkama, vypadá výborně (samozřejmě je i zajímavý).

0 0
možnosti

fcelka maja

27. 3. 2012 19:47
Re: Na tvoje.

Jo a omlouvám se za dementní "výborně" "výborně", jsem nějaká znavená :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2572x
srdcem z jižní Moravy; duší v Kanadě; doma ve West Yorkshire; momentálně u protinožců; snící o chaloupce ve Švýcarských Alpách; naivně zamilovaná do krásné Polynésie. Zkrátka na cestě.

https://www.instagram.com/ardna_xella/