Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jakub7

2. 9. 2012 10:05
jezisi

Vykaslete se na nejakou pixlu vitaminu D a kupte si fermented cod liver oil. A berte ho idealne s ghee (to si vyrobite sama z masla) od krav pasenych na pastvinach. Ti lekari umi fakt jen predepisovat prasky... :/

0 0
možnosti

Baby_Blues

2. 9. 2012 11:35
Re: jezisi

díkR^

0 0
možnosti

captain cook

2. 9. 2012 9:25
vitamin D se nevstrebava kuzi ze slunecniho zareni

ale jak dole pise Jamie 04, tvori se v kuzi pusobenim slunecniho svetla (fotosyntezou).

0 0
možnosti

Gwendolyn :)

2. 9. 2012 3:46
Tohle zni celkem americky

Fakt je ten, ze Cesi netusi, co maji a jeste kvili o 30 KC!!!! a nechapou, ze travnik na druhe strane vazne zelenejsi neni, jen se to zda.

0 0
možnosti

Baby_Blues

2. 9. 2012 11:42
Re: Tohle zni celkem americky

tak tak, výhody i nevýhody jsou na obou stranách váhy, jen si člověk musí sám zvážit, která v jeho případě převažuje a tu druhou stranu zkrátka zkousnout ...:-)

0 0
možnosti

captain cook

1. 9. 2012 14:51
kazda klinika to dela jinak

proto napisi jak to dela ta, kam s rodinou chodime od 1982.

Jednou za 2 roky poslou manzelce a mne pripominku, ze je cas na "Women's / Men's Health check" a my se objedname na tzv. dvojity cas. Po odecteni prispevku od Medicare nas to kazdeho prijde asi na $60.

Je to dostatecne podrobna prohlidka. U zen je soucasti prohlidky "PAP smear test" (omlouvam se, neznam cesky vyraz) = vyter odebrany z cervixu a poslany do patologicke laboratore. Zeny pres 50 poslou na mamogram, zdarma. Vedle toho nas kazdeho poslou na dukladny krevni test. Za krevni test neplatime nic, za PAP manzelka take nic.

Vysledky mamogramu jsou manzelce poslany rovnou domu v dopise, podobne tak PAP test. Vysledky krevnich testu se dozvime za par dni zavolanim sestre na nasi kliniku. Zdarma. Pokud nektere testy potrebuji dalsi vysetreni, klinika nam zavola ze by s nami pan/ pani dr. rad/a promluvil/a. Za tuto navstevu se plati jnrmalni sazba, po odecteni prispevku Medicare to vyjde asi na $35 z nasi kapsy.

5 0
možnosti

captain cook

1. 9. 2012 15:11
Re: kazda klinika to dela jinak

jo a mimochodem, manzelka nedavno dostala telefonat od sestry z kliniky, jako dodatek k testum, ze ma snizeny vitamin D a ze pani dr. doporucila brat 3 mesice Ostelin + vysvetlila davkovani. Zase rada zdarma.

Shodou okolnosti to bylo v den, kdy jsme pakovali na malu dovolenou v Tichomori, tak manzelka pribalila jeste jedny plavky. Normalne nejsme na nejake valeni se na plazi na dovolene, ale manzelka tentokrat udelala vyjimku a kdykoliv se usadila na lehatko na plazi nebo na terase naseho bungalowu na lagune, s rostackym usmevem na tvari sdelila, ze musi nasadit "lecebnou kuru" podle narizeni pani dr.;-)

4 0
možnosti

fitzie

1. 9. 2012 11:17
protože prachy

jiná odpověď není.

2 0
možnosti

Vomáčka.Zorro

1. 9. 2012 8:20
...toz tentokrat i vomacka zasne....

X...vitamin D pres voko, jezismarijapanenkoskakava....8-o

X...a to ve slunny australii, mujtyboze...8-o

X...toz devenko, drzim vam pace, at to vase sitnice bez uhony prekona alespon do ctyrycitky. vas mudr. zorro.

5 0
možnosti

Baby_Blues

1. 9. 2012 9:30
Re: ...toz tentokrat i vomacka zasne....

Dík za držení palců. Ne pouze přes oko, ale nejvíc-prý. A co já vím co si vědci vymyslí na nás příště. Třeba u paty od nohy, tam si to taky nemažeme krémem. Možná to funguje stejně. Nebojte se o mě, já to bez těch brýlí tak dlouho nevydržím. Dnes oficiálně začalo jaro, tak klobouky i brýle jsou v pozoru. Krásný víkend, přeji.

1 0
možnosti

Yarda.

1. 9. 2012 6:42
U nás vám asi nikdo nepomůže.

Napsala jste o tom do nějaké australské diskuse - s přesným označením zdravotního zařízení, kde se vám to stalo? Pokud ano, s jakým výsledkem?

3 0
možnosti

kuba1234

1. 9. 2012 7:05
Re: U nás vám asi nikdo nepomůže.

Nemyslím si, že autorka tímto zajímavým blogem "volá o pomoc". Prostě nám jenom tak chtěla sdělit své zkušenosti a zážitky od protinožců. Což se jí povedlo a je to zajímavé. A téma na blog si vybrala také zajímavé. Není nad to, vědět, jak co kde chodí a funguje. :-)

0 0
možnosti

Dubina

1. 9. 2012 2:21
Myslim ze by jste se mela na nejakou dobu

vratit do ceska aby jste "vystrizlivela " ... chyby se stavaji vsude na svete takze i v AU . Misto psani blbych blogu ve volnem case by bylo super pomahat nekde v Salvation Army - anebo jit pracovat a nepobirat "dole " od Centrenlink ...

5 0
možnosti

Baby_Blues

1. 9. 2012 2:24
Re: Myslim ze by jste se mela na nejakou dobu

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

vic7859

1. 9. 2012 0:01
Jste si jista, ze pisete o Australii ?

Ja jsem byl u lekare pred dvema mesici , nechat se kompletne vysetrit ( RTG, krevni testy, tlak atd) a neplati jsem NIC to znamena $ 0.00 . Ono tady existuje MEDICARE . To jste si nevsimla? Jestli jste navstivila soukromou kliniku tak se nedivte a budte laskave tak seriozni a reknete to. Tady je toti zdravotni pece zdarma. A mimochode jak velkou mate nadrz? Benzin vcera $ 1.36, nafta $ 1.41 za litr.

4 0
možnosti

Baby_Blues

1. 9. 2012 1:23
Re: Jste si jista, ze pisete o Australii ?

Zdarma? Tak to nevíte co je zdarma. Zdarma je to v Anglii, tady teda boužel ne. Soukromou kliniku jsem nenavštívila. Medicare něco proplatí, máte pravdu, že u dětí je ošetření zdarma, ale u těchto testů proplatila jen $30 od doktora. Za léky se ovšem platí i u dětí a k tomu žádná Medicare nepomůže. O to ani nešlo, šlo o princip. Když si nechám udělat testy, přece chci výsledky. Urazilo mě, že mě doktorka neznala a já ji, nic o tom nevěděla a jenom něco vyčetla z počítače, což dokáže pomalu i šimpanz. Ani mě nepoučila kolik vitamínů mám brát, jaké a jak. To jsem si musela dohledat už sama doma. Nenapsala nic na cár papíru ... Týden jsem se trápila co mi je... atd. Není to jediná má návštěva, nemám tady na doktory štěstí. To nevadí, že jste nepochopil o čem jsem psala. O peníze nešlo ...

1 0
možnosti

Rudick

31. 8. 2012 23:22
Vážně měla ta doktorka vousy???

0 0
možnosti

Baby_Blues

1. 9. 2012 1:24
Re: Vážně měla ta doktorka vousy???

takových je ... ;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2572x
srdcem z jižní Moravy; duší v Kanadě; doma ve West Yorkshire; momentálně u protinožců; snící o chaloupce ve Švýcarských Alpách; naivně zamilovaná do krásné Polynésie. Zkrátka na cestě.

https://www.instagram.com/ardna_xella/