Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

krakra

2. 10. 2012 22:20
Práce

Článek super.

Ale co se týče té práce tak to je kec, v Austrálii není práce na každém roku.

0 0
možnosti
MM

captain cook

22. 9. 2012 6:17
dukladna prace

dala jsi to dobre a pekne detailne dohromadyR^

Par pripominek. Kdyz jsem cetl "jsem nezažila nic tak bujného jako australskou byrokracii," napadlo me "ta holka si zrejme nepamatuje jaky uredni siml dosud radi v Cesku a byv. statech vychodniho imperia". Teprve az v dalsich odstavcich jsi vysvetlila o tradicni australskemu pristupu "no worries". V tom je jadro pudla! Byrokracie tu nekvete jako v nekterych zminenych zemich protoze rada sikanuje lidi, ale predevsim proto, ze Australani dosud berou vsechno s predstavou dostatecneho prostoru- fyzickeho, geografickeho a casoveho.

Jsem jeden z tech kdo puvodne prijel jako navstevnik k pribuznym, pozdeji premenil status na rezidenci a potom prosel naturalizaci. To ale bylo v dobe normalizace, kdy Australane ochotne pomahali Cechoslovakum kde mohli. V mem pripade to trvalo asi 8 mesicu a ze jsem jako turista pracoval, je nijak nevyvedlo z miry.

1 0
možnosti
MM

captain cook

22. 9. 2012 6:39
Re: dukladna prace

oprava: ...o tradicnim australskem pristupu...

Zakony se musely drasticky zmenit predevsim kvuli agresivnim pokusum obcanu z ruznych statu Asie a Afriky o masovou migraci do Australie. Neni mozne nechat to neomezene a nekontrolovane z ekonomickych, politickych ani jinych duvodu.

Moc me rozesmalo tve tvrzeni, ze Australie je jazykove monotonni a ze ve VB se clovek nauci vice prizvukum. To neni pravda. Mame tu pristehovalce z cele rady anglicky mluvicich zemi, z nichz kazda skupina se vyznacuje nejen "hlavnim" prizvukem podle narodnosti, ale take podle jednotlivych oblasti odkud pochazeji. Vedle nich jsou prichozi z mnoha ne-anglickych zemi.

Oboji pak ovlivnuje dalsi generace zde narozene. Prizvuky rodilych Australanu se odlisuji podle oblasti kde vyrostli, velmi znacne podle typu skol do nichz chodili, vlivu ucitelu, rodinneho zazemi, tradic a narodnostniho puvodu rodicu, podle kulturni vrstvy; na prizvuk ma vliv i prizvukove mikroklima jako sousedstvi a typ povolani/profese.

1 0
možnosti
DM

Aretta

21. 9. 2012 21:55
Pěkné!

R^R^

Omlouvám se za absence, podzim mám ve znamení toulek:-))

0 0
možnosti
AS

Baby_Blues

22. 9. 2012 13:29
Re: Pěkné!

nemáte se za co omlouvat, Aretto. Hlavně jstli jste si užila zářijové fotomatiné. To byla nakládačka tentokrát, co? ...:-)

0 0
možnosti
JH

ExPat

21. 9. 2012 19:13
Vynikající

Velmi dobré informace. Jen bych podotknul že to v USA to zas tak špatné s prací není. Specielně pokud máte nějaké vzdělání.

Zrovna čtu v Chicago Tribune: "... despite the unemployment rate, thousands of good jobs go unfilled because of a shortage in technical capabilities ...".

Problém je spíš že ta zaměstnání kde není žádné kvalifikace třeba nic neplatí, a tak je mnohdy lepší sedět doma, dloubat se v nose a brát nekonečný unemployment.

V AU máme pobočku (Adelaide), letos jsem tam byl dvakrát, a tak AU a employment market trochu znám... Musím přiznat že to "... no worries ..." mi leze silně na nervy

;-)

1 0
možnosti

peterudes

21. 9. 2012 15:13
dobrý článek

ale spíš nám napiš Alexandro, kdy se za náma podíváš do ČR ;-)

0 0
možnosti
DM

Aretta

21. 9. 2012 21:56
Re: dobrý článek

(no jo, ale aby se nezeptala "proč?"... kde mi pak toho nejtiva anglickýho budeme shánět,... ;-))

1 0
možnosti
MM

MM :))

21. 9. 2012 14:00
absolutně super článek!

díky za zajímavé informace! R^:-)

1 0
možnosti
.

.Camino

21. 9. 2012 19:27
Re: absolutně super článek!

....dobre napsane, pro mne Australie po Kanade, Svycarsku a N. Zelandu jsou zeme, kde se da zit a na sportovni aktivity idealni, nejen to - fauna a floraR^R^R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2572x
srdcem z jižní Moravy; duší v Kanadě; doma ve West Yorkshire; momentálně u protinožců; snící o chaloupce ve Švýcarských Alpách; naivně zamilovaná do krásné Polynésie. Zkrátka na cestě.

https://www.instagram.com/ardna_xella/