Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Milá paní, fakt, že nehodláte vlastnit palnou zbraň vás neopravňuje k tomu, abyste její vlastnictví upírala ostatním svobodným jedincům. Možná byste změnila názor, až by se k vám někdo vloupal a vás třeba jen znásilní (rozhodně vám to nepřeji!!!) a vy se na to budete maximálně podívat ze záznamu kamry. Ta bezmoc, že se nemáte jak bránit proti agresorovi, vám ženám nic neříká, protože se jen výjmečně dostáváte do násilného konfliktu (díky převládajícímu ochranářskému instinktu u mužů). A policie? Tak později přijede zkouknout ten zánam z kamery a posléze případ odloží, protože byl pachatel maskovaný.

5 0
možnosti

J15a39n 62K46n90á31p68e90k

21. 2. 2013 9:45

Nevím proč, ale tento článek mi připomíná film Rambo IV, speciálně rozhovor Ramba se skupinkou misionářů jedoucích zachraňovat děti někam do Barmy.... Misionáři plní emocí a přesvědčení jak změnit svět a konat dobro přesvědčují Johnyho Ramba o tom, kolik utrpení zbraně způsobují.... Pod tíhou dalších událostí a v boji o holý život ti kteří přežijí mění názor... Trochu trapné dávat za výchovnou paralelu americký akční film, ale nemůžu si pomoc... Postoj autorky mi přijde vyloženě misionářský a odtržený od reality, nekonstruktivní a nic neříkající....

5 0
možnosti

K65a27r27e43l 71N17o75v38á67k

17. 2. 2013 10:23

Autorka píše: "Rozhodně vím, že stát úplně bezmocná – a nevinná - proti dvěma velkým nabitým samopalům (nebo co to bylo zač), nebylo příjemné "

Z tohoto tvrzení plyne logický závěr, že slušným lidem se nesmí zakazovat držení zbraní. Aby se jim nemohlo stát, to co autorce.

6 0
možnosti

Doufam, ze v Kanade zustanete jen tou dusi a fyzicky sem nepolezete ... Mohla byste totiz narazit ... v Kanade je vlastnictvi zbrani normalni a se souhlasem rodicu je muzou vlastnit jiz deti od 12 let ...;-D

,

BTW z vas by byl idealni volic NDP - Non (sorry New) Democratic Party ... + kanadske verse KSCM ... Rv

4 0
možnosti

Přiznám se, že tomu nerozumím. První část článku je o strachu. O panickém, neovladatelném strachu ze zbraní. Druhá část je o tom, že ti kdož zbraň nosí, tak jsou sami oběťmi strachu. A nad tím vším ční právě ty zlé zbraně, jakási do oceli vetknutá zlovolnost, jež činí z mužů zákona ve službě strašidelné bytosti a jež počestné sousedy, jež si toto prokletí pořídili domů, nutí přemýšlet o střílení do bezbranných žen a dětí. 

Nevím co k tomu říci, vypadá to jako výplod jakési směsice strachů jež autorku blogu nejspíše budí i ze sna. Jsa strojař, chápu destruktivní potenciál palné zbraně, nicméně za vcelku primitivním mechanickým  zařízením sloužícím k přeměně chemické energie výmetné slože náboje na kinetickou energii samotné střely, žádné nadpřirozené zlo vnášející do myslí mnohdy i mírumilovných lidí myšlenku na vraždy jaksi nevidím. Ani tam není.

8 0
možnosti

Máte pravdu. Zbraň Vás neochrání, zbraň pouze vyrovná síly mezi třemi pouličními rváči a osamělým chodcem. A co se týče toho, že by moje/Vaše/něčí děti musely vidět jak jsem já/Vy/někdo odstřelil nějakého útočníka nebo lupiče co se vloupal do domu, tak tady jsem si zcela jistý, že bude mnohem lepší když uvidí smrt toho lupiče/násilníka než smrt nebo zranění moje/Vaše/někoho jiného.......V

7 0
možnosti

nehlede na to ze nekteri zli lide se nespokoji se smrti.

3 0
možnosti

no, ja doufam ze v tom jedina jste.

ja jsem v jadru pacifista a ze zbrani mam vice nez respekt a osobne se bojim mit zbran, protoze vlastneni zbrane s sebou nese zodpovednost nejen za to ze udelam ze strachu neco zleho, ale taky z toho ze ze strachu neco neudleam - treba neochranim sve sousedy, nebo uplne cizi lidi cekajici na tramvaj, ktere bude nekdo ohrozovat na zdravi nebo zivote. ovsem nikdy bych si nedovolil tem statecnejsim z nas pravo na noseni zbrane odpirat. jsem prilis velky srab na to abych zil v odzbrojene spolecnosti kde maji moznost nosit zbran jen zlocinci at uz jsou aktivni ve verejnem (politici a jejich represivni slozky) nebo soukromem (mafiani, terroriste, magori) sektoru.

7 1
možnosti

Musím přiznat, že tak hluboké nepochopení reality jsem už dlouho neviděl. Paní děsí zbraně. Zbraně v rukou STÁTU. Žádné zbraně v rukou občanů ji zatím nevyděsily (sice ji děsí představa takových zbraní, ale žádné ještě neviděla). Stát se totiž snaží mít na zbraně monopol, aby se občané nemohli bránit.

A vy (množné číslo) se snažíte tento monopol ještě podporovat. A z jakého důvodu? protože si myslíte, že zbraň neochrání! Jak jste k tomu došla? Že si to myslíte? Nikdy jste ji v ruce nedržela, pravděpodobně neznáte nikoho, kdo ji ovládá, nic jste si o tom nenastudovala, nevíte nic o těch stovkách tisíc přepadení, která jsou odražena díly zbraním v rukách občanů.

Zbraň by opravdu nikoho neochránila. Ani ty děti zastřelené ve škole. Ale pokud by na té škole nebyla ta kouzelná samolepka "NO GUNS" a alespoň jeden ozbrojený člověk, tak by se na 99% těm dětem nic nestalo. Útočník by tam prostě nešel, protože to byl zbabělý chudáček, který útočí jenom na bezbranné...Věřte mi, že zákazy zbraní na zločince určitě fungovat nebudou - vražda je také nelegální, proč by si měli dělat starosti s držením nelegální zbraně?

Neochránila by je zbraň, ale občané ochotní a schopní se bránit. Tedy občané, kterým stát toto právo nevzal. A vy horujete o to, aby jim to právo sebral! MĚLA BYSTE SE STYDĚT ZA TY NESMYSLY, KTERÉ TU HLÁSÁTE!

14 1
možnosti

ale ne, další člověk, který věří, že domluvou přesvědčíte lidi, aby se chovali k sobě krásně? Opravdu mi nevadí, že máte fóbii ze zbraní. Já se bojím domácího nářadí, protože to mi ubližuje mnohem víc vždycky, když ho vezmu do rukou, takže váš strach ze zbraní chápu. Ale opravdu těžké tolerovat, s prominutím, hloupost číšící z opakování představ, které se historicky ukázaly jako nerealizovatelné. Takových tu už bylo! Kteří jedním dechem říkají, jak se lidi k sobě musí chovat pěkně a druhým pro to nejsou ochotní udělat víc, než přikazovat, co by měli udělat ostatní. Stejnou ideologii měl už Platón, nefungovalo to. Stejnou ideologii měli komunisti. A pořád to nefunguje. A mezitím stovky lidí říkají, jak je všechno špatně a jak se k sobě máme chovat. A ono to pořád NEFUNGUJE. Není to protože někteří jsou "špatní". Ale protože lidi jako vy nevidí realitu a nemají nejmenší potuchy PROČ jsou věci takové jaké jsou. A dokud nevítě proč, NIKDY nevynášejte soudy o tom co je správné a co špatné a jak to změnit. Místo toho hledejte odpovědi v sobě, protože jsou tam!

Zbraně nejsou špatné, je to nástroj. Že někdo poruší zákony není špatné, má k tomu nějaký důvod; jedním je, že lidi s ideály tvrdí, že zločinec za to vlastně nemůže, že to je vina společnosti. Že lidé umírájí není špatné, na světě jich umře statisíce denně, ale na těch vám nezáleží, protože o nich se nepíše, těch vám líto není. Špatné je, když si někdo myslí, že by se všichni měli chovat, jak si zrovna on představuje. Protože je natolik neinteligentní, aby přijal fakt, že každý člověk je jiný, že je NIKDY nesrovnáte do latě nějakými pravidly. A že sázku na 100% prevenci nelze nikdy vyhrát. Že si tuhle ideologii uvědomili ti první, byl úspěch lidstva. Ale že tomu v nezměněné podobě věří lidi i nyní, když máme více historických informací doslova na dosah ruky, je naše kritické selhání. A dokud budou lidi slepě věřit svým představám víc než realitě, ztrácíme potenciál najít jiný, fungující způsob.

14 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS