Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Divam se na to z trochu jinyho uhlu;

NZ: v kazdem suprmarketu-retezci aspon 2-3 ceska piva (z celkoveho poctu cca 15 zahranicnich, coz je uspech vzhledem k poctu a kvalite belgickych a NL piv). Czekoslovakia nevypustil z ust nikdy nikdo a to jsem rok a pul jezdil stopem :)

indonesie: kazdy druhy kluk ve veku 12-15 zna Nedved, Koller, Rosicky, GP Brno a napr. v Kudusu maji borci workshop Jawa "best motorcycles from europe jaa".

Na zemi, ktera byla 40 let odrizla od civilizace a ma 10m obyvatel myslim uspech :)

1 0
možnosti
JK

I Davida Kollera znají ? Jo, Lucie je fakt dobrá. A úplně mne překvapila znalost Nedvěda - oni fakt poslouchají český folk ?

Jawa "best motorcycles from europe" - to jste tam byl asi před 30ti lety, ne ?

0 1
možnosti
VM

že australan nevěděl o rozpadnutí československa mě ani nepřekvapuje,

ale že to nevěděla moje paní domácí v bnb v Itálii, z toho jsem skoro padnul...

2 0
možnosti
MN

Poděkujte Klausovi s Mečiarem, co vyvedli proti vůli lidu.

0 2
možnosti
JK

Vyvedli to sice proti vůli českého lidu ale podle vůle slovenského lidu. Nebo jste chtěl bránit rozpadu s puškou v ruce jako to dělali Srbové ?

1 0
možnosti
ZD

po dlouhé době článek ...který dnes snad sjednotí na chvilku české respondenty...hodně dobré a za sebe ...děkuji...hezký den nebo spíše noc ...u klokanů a koal...ZD...;-);-);-)

0 0
možnosti
MJ

A jake jsou vase znalosti treba Uruguaye nebo Vermontu? Nemuzete ocekavat, ze lidi na druhe strane sveta - mnohdy s extremne povrchnim vzdelanim - budou znat kazdou drobnou stredoevropskou zemi. Faktem je, ze jsme toho nedokazali tolik jako Svycari nebo Rakusane - to musime prijmout. Ale je na tom snad Madarsko lip? Nebo Rumunsko? Tezko, pratele... Zbytecny clanek o nicem.

2 3
možnosti
AS

moje znalosti Uruguaye a Vermotu jsou nulove, myslim ale, ze to neni cilovy trh planovaneho turistickeho rozvoje.

Osobne nesrovnavam Cechy s Madary nebo s Rumuny. Proc myslite, ze jsme o neco horsi nez treba ti Svycari?  Neni to nahodou v nas?

0 0
možnosti
DP

Souhlasím Saši a karma! Naši známí (velcí cestovatelé) si Prahu zamilovali a tvrdí, že kam se na ni krásou hrabe Paříž, vědí kde co o každém pražském kostelíčku a morovém sloupu (kéž bych to taky věděla já). Největší překvapení jsem zažila v jednom Melbournském hobbymarketu, kde jsme s prodavačem z oddělení barev (rodilým ozíkem) živě diskutovali o české historii, Dubčekovi, Havlovi, všech revolucích a opět toho věděl víc než já. Můj manžel zas nadšeně popisuje kolegům ozíkům ty krásný český holky, že se jich chce polovina okamžitě přestěhovat (teda dokud jim neřekne za kolik se v Česku dělá). Já zas nedám dopustit na české boty, protože na rozdíl od většiny ozíků je nepoužívám jen na nastupování a vystupování z auta, ale opravdu v nich CHODÍM.

2 0
možnosti
JR

J43a90r19a 24R72a54n88k

3. 9. 2014 3:06

Sorry Dagmar, sla jsem pesky z Brisbane do Sydney, ale Merrell boty;-)

0 0
možnosti
PZ

Mila Pani

Podivejte se na mapu, vzdyt to malicke Cesko kolikrat ani na Mape neni ani videt. 

Je to holt mala zeme.Ale musim rict kdyz reknu lidem Prague tak uz vedi kde to je a bud reknou ze tam byli nebo ze chteji se jit podivat.

1 0
možnosti
AS

to souhlasim, ze nejsme ani videt na te mape.

Proto ale - a protoze jsou miliony tech, co u nas byli s Prahou tak spokojeni - je treba investovat do dobreho PR a marketingu, nas zviditelnit. Verim, ze mame na cem stavet a nas potencial je ohromny. 

I kdyz se bude zakladat podstata reklamy na predrevolucni a prvorepublikove slave. Mame na to. 

DIk za navstevu.

0 0
možnosti
Foto

Osobne nemam takove zkusenosti jako autorka. Mozna to "kouzlo" tkvi v Australii, kdo vi ;-) .. ve zbytku sveta, kde jsem se kdy pohyboval (ted ziji v Kanade) nas obcas "zamenovali" za Ceskoslovensko. To ale nevnimam jako neco nepochopitelneho. Zvlast kdyz si vybavim, kolik lidi v CR stale uziva oznaceni Jugoslavie a ma pramalou vedomost o tom, kde je vlastne treba to Slovinsko. Chorvatsko rekne snad jen ten, kdo tam jezdi na dovolenou :-) ....... moravska vina bych snad radeji nezminoval, ale chapu, ze Moravaci jsou "vychovani" jinak ;-D .. Plzenske pivo (jsem plzensky rodak) se jiz take bohuzel jiz daaaaavno neda povazovat za ceske .. ano, stale se dela v Plzni, ale majitel je nekdo jiny .. po vsech moznych Japoncich to je momentalne snad dokonce Heineken .. ??? ... Takze obecne vzato ani to pivo uz vlastne neni o nic vic ceske, nez auta ze Skody nebo klidne treba z Hyundai :-/ ......... A co se turistu tyce .. nechtejte jich vic .. jen to zveda a omezuje ceny za sluzby v mistech, kam si pak uz ani jako rodily Cech nezajdete .. penize z turismu nejsou zanedbatelne, ale nekonci tam, kde by to bezny obcan pocitil ;-)

1 0
možnosti
JR

J20a19r35a 59R70a44n45k

3. 9. 2014 3:09

Souhlas, ale i treba v Indii jsem potkala 16 leteho kluka, ktery mi po predstaveni  s nadsenim oznamil, ze zna Havla, Kafku... cetl veskere knihy od Kundery, .ktery stejne stary kluk u nas doma muze rici to same?

1 0
možnosti
Foto

Lákání movitých turistů ? A to proč jako ? Kapesní krádeže ?

0 5
možnosti
OU
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2572x
srdcem z jižní Moravy; duší v Kanadě; doma ve West Yorkshire; momentálně u protinožců; snící o chaloupce ve Švýcarských Alpách; naivně zamilovaná do krásné Polynésie. Zkrátka na cestě.

https://www.instagram.com/ardna_xella/