Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Krásné místo i reportáž. R^

Také bych ho někdy rád navštívil. I když množství jedovatých hadů mě od Australského vnitrozemí trochu odrazuje. Charakter krajiny mi celkem připomíná severní Arizonu a jižní Utah. I tou červenou barvou.

1 0
možnosti

J62a65r37a 58R36a14n10k

11. 2. 2015 22:07

Hady jsem videla pouze na pobrezi mezi koraly, male zebrovite a pak v bushi, opet kratsi, zeleny, udajne take jedovaty, ale vetsi strach jsem mela z pavouku - red back, proto jsem vydrzela 4 mesice nest maly stan;-)

0 0
možnosti

Je to magicky kus zeme a zaslouzi si uctu... Vylezt nekde pro svou kratochvili a zaroven urazit mnoho mistnich lidi neni rozumna cesta. Diky za tento clanek ;-)

1 0
možnosti

Jen na vysvetlenou. My tam byli pred nekolika lety a v te dobe se nahoru lezt mohlo. Bylo to povoleno jak vladou, tak domorodci. Takze jsme zrejme nikoho neurazili.

1 0
možnosti

U nás v Česku se občas objeví v televizi záběry Australanů i cizinců ze závodů v běhu na vrchol Uluru od úpatí. Pěkný článek, ale chybí mi v něm teplotní údaj - kolik jste měli °C nebo °Fahrenheita při jízdě na kolech 8-o R^R^ karma jak jinak

0 0
možnosti

Slysela jsem o tom, ale ted uz je to pry zakazane vladou. 

Co se teploty tyce, mz jsme tam byli vloni v cervenci, coz je vrchol zimy. Tak pres noc jsme meli stesti a teplota klesla pod nulu ke krasnym -4, takze jsme se museli ve stanu hodne mackat. Pres den ale uplna pohodicka - na slunicku pohodovych 22-25, ve stinu ale kosa kolem 18. 

V lete jsou teploty samozrejme o necem jinem.

Diky za navstevu.

1 0
možnosti
Foto

Téda! To se dá klidně srovnat i s výletem na Kokořín!R^

1 0
možnosti

No to rozhodne, jenom na tom Kokorine asi neni takovej hic. :-P

0 0
možnosti
Foto

Teplo, sluníčko, rovinka a fotky od Alex...co více si přát?:)

1 0
možnosti

Co vice si prat? Kopce, hory, snih, zimu a modrou oblohu. ;-);-D

Diky za navstevu, Karle.

1 0
možnosti

Tak samozřejmě každý podle svého, nikoho nemůže nikdo nutit, ale osobně respektuji přání těch, na jejichž území se pohybuju. A to nejen v Austrálii. 

Taky se mi třeba nelíbí, když lidi rozkrádají v ČR hřbitovy/ pomníky do sběrny. Uznávám ovšem, že pochopení a akceptování kultury aboridžinců není snadné, stejně jako pro jiné akceptovat, že i mrtví si zaslouží respekt a uznání. 

´Kámen´ to není, je to samostatné pohoří z něhož vyčnívá, jak vy říkáte, jen malá špička. Ale o tom v pokračování v mém příštím blogu. Jinak z Kata Tjuty je taky nádherný výhled. A Mt Connor je taky nezapomenutelný. :-)

Díky za návštěvu.

2 0
možnosti

No, nevim, ale vylezt nahoru je docela zazitek. Ten pohled zhora je nadherny. Je tam moc pekny pohled na pohori Olgas, ktere neni daleko od Uluru.  Jeste snad dodatek a sice Uluru je vlastne veliky kamen ( oblazek ) a ze zeme ho vycniva jen jedna tretina.

1 0
možnosti

J75a71r92a 89R33a14n61k

11. 2. 2015 0:05

:-)souhlas s Lubomirem, ja ho "vylezla", ale pak jsem to prehnala s pitim vody a v letadylku do Alice Spring vse vyteklo do drdolu tety sedici prede mnou, dostali jsme se do pisecne boure hezky se v te cervene propadali;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2572x
srdcem z jižní Moravy; duší v Kanadě; doma ve West Yorkshire; momentálně u protinožců; snící o chaloupce ve Švýcarských Alpách; naivně zamilovaná do krásné Polynésie. Zkrátka na cestě.

https://www.instagram.com/ardna_xella/