Diskuse

Plážování po australsku ...

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O žralocích ani zmínka, takže je to jen folklór aby někdy řeč nestála?:-)

0 0
možnosti

Žralok se tu a tam samozřejmě ukáže, ale poslední dobou víc lidí zemřelo na australském pobřeží tím, že spadli z útesu. To je skoro každý týden aspoň jeden. Tuším minulý týden tu byl žralok a jednoho člověka zakousl, ale to je proto, že momentálně migrují velryby, takže se pasou na těch, co tu dálku nedají (anebo se spletou a kousnou si do jiného masíčka). Někde jsem četla, že celosvětově průměrně zemře pouhých 6 lidí ročně. Asi ta čísla pravidelně eskalují, protože nás je ve vodě exponenciálně víc témeř s každou sezonou a všichni na těch surfech vypadají jako tuleň. No nekousněte si do toho, když to tam tak krásně v tom sluníčku sebou mrská. Víc lidí rozhodně zemře po píchnutí komárem, nosorožci jsou také horší a řada jiných zvířat. I ty medůzy jsou snad horší. Každopádně víc zemře žraloků kvůli uřezané ploutvi pro nějakého pako blázna, co věří, že žraločí polévka mu dodá nepřekonatelnou sílu. Takže furt to není fifty fifty. Celkově to je riziko, se kterým člověk musí počítat, když někomu nezván leze do obýváku. :-)

0 0
možnosti

J62a98r13a 75R79a50n11k

5. 7. 2015 22:08

:-)R^ krasa, vzpominam na pobrezi z Brisbane do Sydney, kde jsem mela pouze dve prenocovani v campgroundech, kazdy den pri prilivu prelezat pres klif ze 7 miloveho beache na 12 milovy....porad se to opakovalo,  ale stalo to za to!!

2 0
možnosti

Moc pěkné, Sašo ...R^

1 0
možnosti

díky Vašim fotoblogům mě Austrálie láká víc a víc a....já tam chcu! ;-D;-)R^

0 0
možnosti

Tak se stavte a přivezte s sebou flašku kofoly. ;-) Ráda vás provedu a ukážu pěkná zákoutí. Holky, jmenovkyně, si pak můžou dopisovat.

1 0
možnosti
Foto

Tak...za chvilku tu bude 36 ve stínu...včera jsme utekli do Vydry...dnes tedy budeme plážovat ;)

1 0
možnosti

Milá Alexandro, je to krásné! Vivat Australia! Jen my teď máme jiné starosti (invaze běženců) a tak více než pláže vám závidíme váš systém s přijímáním či spíše nepřijímáním uprchlíků. Proto je teď nejvíce příspěvků u té tematiky a na krásu není správné naladění. 

Zdravím z Česka, kde jsou teploty teď jako v Austrálii v létě!

3 0
možnosti

Osobně jsem vůči těmto politickým předvolebním slibům umírněně skeptická. Internet si žije svým vlastním životem a sám se rád nafukuje. Pravda bude asi někde uprostřed. Pravda, je jich asi podstatně míň, než v Evropě, ale i tady uprchlické tábory pukají ve švech a nějak se mi nechce věřit, že by je opravdu všechny poslali zpět. Do novin se asi pravda často nedostane. Hodně toho je jenom propaganda. Ale jestli je na tom zbla pravdy, to si musí asi každý zvážit sám. Fakt je, že Austrálie má jiné problémy, o kterých se vůbec nepíše a ani nemůžu si dovolit o tom tady psát.

Hezký zbytek léta. My v Sydney máme i v zimě velmi příjemné teploty. A ještě donedávna jsme měli tepleji než tam u vás. Většinou kolem 20, jen v noci to klesne pod 10.  Dnes jsme se koupali v moři a opalovali. V zimě!!! Pravda, ve vodě člověk vydrží chvilku, ale zase je to skvělé na silný metabolismus, nebo jak se tomu říká. ;-);-D

3 0
možnosti
Foto

skvělé, nepřilidněná země, super R^

3 0
možnosti