Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IV

Hell2

19. 8. 2011 18:03
Trochu z jiné strany

Článek je to pěkný, vtipný, výstižný. Nicméně maminky, dovolte, abych vyjádřil svůj názor již starší generace. Jistě jsou někdy situace, kdy letět s dítětem přes oceán  nebo po Evropě je nezbytnost. Dnes je ale módou ještě ani ne roční miminko tahat na dovolenou do Egypta nebo Jugošky, protože si maminka nedokáže to potěšení odříct. Nenamlouvejte si, že to děláte pro dítě. Pro ně v tak malém věku je to spíš utpení a bylo by mu nejlépe někde na chaloupce na Českomoravské Vysočině - když už ne přímo doma. Utrpení je to ale i pro spolucestující, kteří už mají děti odrostlé a chtěli by si v klidu vychutnat let. Nedávno jsem učinil tuto zkušenost. Pro křik, pláč a skřeky asi 4 dětiček nebylo vůbec slyšet informace letušek nebo pilota. Ono sedět 2 hodiny v letadle, kde Vás celou dobu okopává a pěstičkou pošťuchuje cizí dítě, které přitom neustále brečí, opravdu není nic úžasného. Maminky, pochopte, že ne každý musí šílet blahem při křiku Vašeho potomka.

4 0
možnosti
AR

Don don

19. 8. 2011 18:00
no

pojala jste to dokonale. Spíte vůbec v noci před letem? Připadá mi, že voka nezavřete 14 dní před letem abyste na nic nezapoměla. :-)

0 0
možnosti
RB

Tajemný muž

19. 8. 2011 13:09
Pěkný článek!

Moc pěkný a vtipně napsaný článek o problematice cestování s dětmi. Sám děti nemám, ale podobné rady slýchávám od spolužáků, kteří jsou i několikanásobnými rodiči.

Jedno si ale neodpustím, pokud člověk vyloženě nemusí (např. ze zdravotních důvodů), s dítětem mladším 6 let bych na delší vzdálenosti necestoval. I kdyby třeba letadlem. Jednak je to dost únavné pro to dítě, jednak trpí všichni lidi kolem (loni z dovolené bylo takových dětí v letadle asi 5 a to byl teda úžasný let, opravdu), jednak i v ČR je spousta krásných míst, která mohou děti poznávat a na kterých se mohou skvěle bavit. Přehradních nádrží a koupališť je nespočet a pokud člověk zajede do lepšího Aquaparku s dostatkem skluzavek a tobogánů, bude dítko nadšené. Pokud ovšem cestovat musíte (např. k moři kvůli lupénce, k doktorovi, nebo navštívit rodinu), je to bez diskuze a Vaše rady jsou na 1. R^

4 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2572x
srdcem z jižní Moravy; duší v Kanadě; doma ve West Yorkshire; momentálně u protinožců; snící o chaloupce ve Švýcarských Alpách; naivně zamilovaná do krásné Polynésie. Zkrátka na cestě.

https://www.instagram.com/ardna_xella/