Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Krásné místo i reportáž. R^

Také bych ho někdy rád navštívil. I když množství jedovatých hadů mě od Australského vnitrozemí trochu odrazuje. Charakter krajiny mi celkem připomíná severní Arizonu a jižní Utah. I tou červenou barvou.

1 0
možnosti
JR

J38a71r77a 71R22a45n14k

11. 2. 2015 22:07

Hady jsem videla pouze na pobrezi mezi koraly, male zebrovite a pak v bushi, opet kratsi, zeleny, udajne take jedovaty, ale vetsi strach jsem mela z pavouku - red back, proto jsem vydrzela 4 mesice nest maly stan;-)

0 0
možnosti
JD

Je to magicky kus zeme a zaslouzi si uctu... Vylezt nekde pro svou kratochvili a zaroven urazit mnoho mistnich lidi neni rozumna cesta. Diky za tento clanek ;-)

1 0
možnosti
LK

Jen na vysvetlenou. My tam byli pred nekolika lety a v te dobe se nahoru lezt mohlo. Bylo to povoleno jak vladou, tak domorodci. Takze jsme zrejme nikoho neurazili.

1 0
možnosti

U nás v Česku se občas objeví v televizi záběry Australanů i cizinců ze závodů v běhu na vrchol Uluru od úpatí. Pěkný článek, ale chybí mi v něm teplotní údaj - kolik jste měli °C nebo °Fahrenheita při jízdě na kolech 8-o R^R^ karma jak jinak

0 0
možnosti
AS

Slysela jsem o tom, ale ted uz je to pry zakazane vladou. 

Co se teploty tyce, mz jsme tam byli vloni v cervenci, coz je vrchol zimy. Tak pres noc jsme meli stesti a teplota klesla pod nulu ke krasnym -4, takze jsme se museli ve stanu hodne mackat. Pres den ale uplna pohodicka - na slunicku pohodovych 22-25, ve stinu ale kosa kolem 18. 

V lete jsou teploty samozrejme o necem jinem.

Diky za navstevu.

1 0
možnosti
Foto

Téda! To se dá klidně srovnat i s výletem na Kokořín!R^

1 0
možnosti
AS

No to rozhodne, jenom na tom Kokorine asi neni takovej hic. :-P

0 0
možnosti
Foto

Teplo, sluníčko, rovinka a fotky od Alex...co více si přát?:)

1 0
možnosti
AS

Co vice si prat? Kopce, hory, snih, zimu a modrou oblohu. ;-);-D

Diky za navstevu, Karle.

1 0
možnosti
AS

Tak samozřejmě každý podle svého, nikoho nemůže nikdo nutit, ale osobně respektuji přání těch, na jejichž území se pohybuju. A to nejen v Austrálii. 

Taky se mi třeba nelíbí, když lidi rozkrádají v ČR hřbitovy/ pomníky do sběrny. Uznávám ovšem, že pochopení a akceptování kultury aboridžinců není snadné, stejně jako pro jiné akceptovat, že i mrtví si zaslouží respekt a uznání. 

´Kámen´ to není, je to samostatné pohoří z něhož vyčnívá, jak vy říkáte, jen malá špička. Ale o tom v pokračování v mém příštím blogu. Jinak z Kata Tjuty je taky nádherný výhled. A Mt Connor je taky nezapomenutelný. :-)

Díky za návštěvu.

2 0
možnosti
LK

No, nevim, ale vylezt nahoru je docela zazitek. Ten pohled zhora je nadherny. Je tam moc pekny pohled na pohori Olgas, ktere neni daleko od Uluru.  Jeste snad dodatek a sice Uluru je vlastne veliky kamen ( oblazek ) a ze zeme ho vycniva jen jedna tretina.

1 0
možnosti
JR

J77a48r48a 33R83a11n36k

11. 2. 2015 0:05

:-)souhlas s Lubomirem, ja ho "vylezla", ale pak jsem to prehnala s pitim vody a v letadylku do Alice Spring vse vyteklo do drdolu tety sedici prede mnou, dostali jsme se do pisecne boure hezky se v te cervene propadali;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2572x
srdcem z jižní Moravy; duší v Kanadě; doma ve West Yorkshire; momentálně u protinožců; snící o chaloupce ve Švýcarských Alpách; naivně zamilovaná do krásné Polynésie. Zkrátka na cestě.

https://www.instagram.com/ardna_xella/