Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to lidsky pochopitelný směr úvah, ale myslím trochu pštrosí verze,

Tím nemyslím proboha, že bych vás přesvědčoval, ať si koupíte nějaké to ruční dělo. Ale váš postoj ke zbraním spíš jen plodí další a další strach.

Máte naprostou pravdu, žádná zbraň vás neochrání, ochráníte se buď sama, nebo vám někdo pomůže. Vy nebo ten dobrodinec, k tomu případně použijete zbraň,ale to je na jiné povídání.

Zpět k obavám ze zbraní, těm je třeba čelit a to tak že doslova. V případě strachu ze zbraní ani tak nepracuje vlastní podstata těchto věcí, jako spíše jejich mýtus a kult. Proto nezbývá, než se naprosto seriozně o věc zajímat, zaplatit si nějaký kurz, s něčím se seznámit, zastřílet si z toho. Mnohokrát si to rozebrat a složit, aby člověk i podvědomě pochopil, že tam opravdu nebydlí žádné kouzlo. Pak se dostaví skutečný vztah k podstatě zbraně, U vás bych předpokládal že k ní po detailním seznámení zaujmete podobný postoj jako třeba k motorové pile či pneumatické sponkovačce, to jest věci která vás nezajímá, která si jistě zaslouží respekt, ale určitě nebudí strach.

7 1
možnosti
IF

Paní Synac, opravdu by mne zajímal Váš názor na reakci pana Chabra na tento Váš článek, protože já sám bych tu reakci s chutí podepsal. Podle mého názoru ten článek dokonale vystihuje podstatu celého problému.

4 0
možnosti
PK

Mno, zapomínáte na základní věc: zbraň nezabíjí. Zbraň je neživá věc, chcete-li nástroj. Zabíjí lidé. 

Takže pokud zakážete zbraně (předpokládám, že tím pojmem myslíte střelné zbraně a ne třeba kuchyňské či příborové nože, vidličky, nůžky, šroubováky, pily, sekyrky, hevery a větší klíče, baseballové pálky a hokejky, golfové hole, paralyzéry, pepřové spreje.... vlastně prakticky cokoliv se může použít jako zbraň = učinit útok vůči tělu důraznějším), jsou tu několik důsledků: 

a/ padouši budou zákaz ignorovat (krást se taky nesmí a padouši kradou i přes zákaz) a směle se ozbrojí, ale protože budou očekávat, že spořádaný, zákonů dbalý občan, se nebude mít čím bránit, vzroste násilná kriminalita.

b/ bude se o to víc zbraní prodávat na černém trhu, takže tím podporujete mafii, nelegální obchody apod. (viz. prohibice jako růst mafií)

c/ i kdyby náhodou zloduch fakt nemohl sehnat pistoli nebo revolver, tak si sežene jakoukoliv jinou zbraň a nic se nezmění (viz. bod a)

.... atd

11 0
možnosti
RF

R^Lidsky rozumná úvaha.

1 12
možnosti
KN

Bohužel není rozumná, protože je v rozporu s realitou.

Může se zdát rozumným, že Slunce obíhá kolem Země a olovo padá k zemi rychleji než peří. Ve skutečnosti tomu tak není.

Realita ukazuje, že násilné odzbrojení slušných občanů zákonitě povzbudí zločine k páchaní více kriminality.

12 1
možnosti
DM

Pěkná a upřímná úvaha ženy - matky, se všemi obavami, zmatky a pochybnostmi, co k nám patří, s jistotou, co je špatné, a s mnoha nejistotami, co je tedy vlastně to správné.

2 8
možnosti
MR

Zvláštní myšlenky.

Celý článek je o tom, jak vás vyděsili lidé se zbraněmi, takže by se dalo čekat, že si uvědomujete ten rozhodující faktor. Tedy člověka.

Ale nakonec jste skončila u starého známého "zbraně jsou špatné"

Pak  ta podivná úvaha, že člověk, který zbraň ovládá, který ví, co její vlastnictví a použití znamená, je vystrašený zbabělec a že ozbrojený soused znamená nebezpečí.

Ale budiž, když si to myslíte.

Ovšem ten konec... paní Dycan nechce v žádném případě vlastnit a tak se snaží vyvolat dojem, že by to mělo platit pro všechny.....to je šílené

16 0
možnosti
MR

Odpusťte, příjmení jsem vám zkomolil neúmyslně.

2 0
možnosti
MR

vy asi nerozumite sama sobe. Tak v te "emerice" si muzou delat co chteji ale v Evrope to nechteji. Co popisujete se ale stalo v Evrope!!!!!

7 1
možnosti
TZ

Je neochránila zbraň, oni se ochránili sami svým rozumným myšlením a volbou vhodného nástroje.

Zbraň vám nemůže pomoci ani vám nemůže ublížit. To jen vy.

4 0
možnosti
DP

Drsné zážitky, až se mi tají dech... Karma!!! My ženské to vidíme asi jinak než naši testosteronoví protějšci. Stejně tak jsem proti hračkám-zbraním u dětí i u násilí v televizi, ale chlapi na to mají jiný názor. Jako malá jsem tátovi našla ve skříni pistoli, z čehož mám dodnes panickou hrůzu, bála jsem se potom potmě i na záchod, co kdyby někde číhalo smrtelné nebezpečí, nějaký gauner schovaný za závěsem, proti kterému se musíme chránit...

Loni jsem jako těhotná načapala v našem bytě zloděje, vzpomínky dlouho hnusné, ale i tak žádnou zbraň nemám a mít nikdy nebudu!!!

1 11
možnosti
GS

nejak nedokazu sledovat chod Vasich myslenek.

1, nalez pistole v utlem veku - ok

2, strach ze smrtelneho nebezpeci - ok, ale jak s tim souvisi ta pistole?

3, strach z imaginarniho gaunera proti kteremu je treba se branit - proc ne zrovna tou pistoli?

ta zbran byla v drzeni Vasi rodiny, je velmi malo pravdepodobne ze by gaunera pritahla pistole drzena Vasim otcem, prave naopak - Vas testosteronovy otec mel nastroj jak Vas a Vasi matku ochranit proti testosteronovemu gaunerovi, ktery by s nejvetsi pravdepodobnosti byl v lepsi fysicke kondici a mel na sve strane i moment prekvapeni.

a nebyla by jste klidnejsi kdyby tu zbran mel Vas manzel/pritel nebo alespon soused kteremu duverujete a vite ze je bliz nez policie, ktera ani nema zadnou motivaci Vas chranit nebo Vam pomahat?

3 0
možnosti
TS

To je k smíchu tenhle váš výplod. Dovedu respektovat, že máte ze zbraní iracionální hrůzu. Vaše věc. Nepochopím, proč do toho tématu mícháte bombové útoky. Naprosto nerozumím tomu, jak můžete v klidu žít v iluzi, že vám majetek ochrání kamery. Je jasné, že jste se s násilím ani s jeho hrozbou nikdy nesetkala a píšete jen nesmysly vycházející s vaší fantazie živené mediální masáží. Až se vám jednou za zády ozve "nemáš cigáro dilino", otočíte se a rozpoznáte lesk ostří čepele, tak se spolehněte na pomoc okolí popř. zavolejte policii - určitě budete mít víc času než by zabralo vytažení střelné zbraně z pouzdra.

20 3
možnosti
AS

protože pro mě ty útoky a střílení nevinných lidí na ulici, v obchodě, ve škole,doma atp. patří do stejné kategorie jako 9.11 nebo 7.7.:-/ 

A co se tím prosímvás řeší, když do sebe budeme bezdůvodně střílet?

1 10
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2572x
srdcem z jižní Moravy; duší v Kanadě; doma ve West Yorkshire; momentálně u protinožců; snící o chaloupce ve Švýcarských Alpách; naivně zamilovaná do krásné Polynésie. Zkrátka na cestě.

https://www.instagram.com/ardna_xella/