Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak už tady bylo párkrát uvedeno, stojí v rozporu statistika a emoce. Já osobně věřím více statistice.

Podle statistiky přehnané represe v držení zbraní zvyšují kriminalitu. Střelci si mohou plácat co chtějí o obraně a jak by někomu vystřelili mozek, ale pravdou je že by si ve stresu maximálně tak prostřelili nohu když by zbraň vytahovali. Na ulici, než bu tu zbraň vytáhli, byli by desetkrát mrtví či okradení a zbití. Proč tedy zbraně působí příznivě na snížení kriminality? Kvůli prevenci. I když je střelná zbraň v ruce amatéra docela neúčinná, je to ohromný zastrašující prostředek. Stejně jako se občané jako autorka bojí zbraní, stejně tak se jich bojí zloději a násilníci.

9 1
možnosti
PH

Pane Pavle, máte nějaké konkrétní informace o tom kdy a kde si bránící se člověk ublížil zbraní apod? Já si vzpomínám na nedávný případ v Tanvaldu, kdy se přepadený důchodce účinně ubránil. Znáte osobně nějakého střelce, který se Vám chlubil, že by někomu vystřelil mozek?

7 1
možnosti
LC

Myslím, že jde o to, jakou člověk udělá zkušenost a úhel pohledu. Cokoliv v extrému je v tomto směru špatně. Jak hysterie ze zbraní,tak přehnané ozbrojování. Těžko říci, zda v tom bude někdy rovnováha. Pořád platí: Optimisté se učí anglicky, pesimisté rusky a realisté střílet. Taky umím vyšívat a vypadá, že to nikdy nevyužiji, ale dejte za to ruku do ohně...;-)

10 0
možnosti
Foto

J11a27n 55D48l34o35u39h79ý

7. 2. 2013 10:52

se svým vlastním strachem si vždy nějak poradíme.. horší je to s vědomím strachu našich dětí.. a palbě jejich otázek na všechy ty šílenosti co po světě jsou.. lžu si do kapsy, když synovi tvrdím, že jemu se přeci nic nemůže stát a že ho ochráním..

zbraň nemám a nechci.. ale v případě ohrožení rodiny budu vrahem velice rychle ;-)

6 0
možnosti
AS

...když vy chlapi to máte tam nahoře jinak namontované. Já v tomto chápu pana Tolkiena, který Gandalfovými ústy řekl mmj.: Do not be so quick to deal out death and judgement. For Even the very wisest cannot see all ends. a pak pokračuje  All we have to decide is what to do with the time that is given to us. Omlouvám se, že je to anglicky ale už je pozdě a nemám sílu hledat překlad. A vy tomu stejně všichni rozumíte. :-)

1 4
možnosti
JH

J55i74ř45í 44H26a84n10s

7. 2. 2013 10:18

Jukne na mě titulek, zavětřím, píše to ženská:-). Proberu text, odhaduji počet a typy návštěvníků, konečně vklouznu do diskuze. Nemýlím  se, vidím je hrdiny ostrostřelce, fandy gunlexáky.

Závěr? R^Karma pro Synac.

5 14
možnosti
Foto

Perfektní R^R^R^ Je to o postoji k životu, není to o "co byste kdybyste".

3 6
možnosti
IF

Proti tomu nelze vůbec nic namítat, pokud ovšem ten svůj postoj paní nehodlá vnutit i ostatním. A v závěru článku píše:

"Zbraň mít nechci - teď, zítra ani za rok. Nikdy." - tento názor samozřejmě plně respektuji a nic proti němu nenamítám. To je soukromá věc každého.

"A tak by to mělo být pro každého civilistu." - s touto částí mám již ovšem trošku problém, protože nenápadně směřuje k zákazům zbraní ostatním lidem, což mi přijde obzvlášť pikantní od člověka žijícího v Anglii a Austrálii, kde zákazy zbraní slušným civilistům (upozorňuji, že zločincům nelegální zbraně nikdo sebrat neumí a nikdy umět nebude) způsobily velké a skokové zvýšení násilné kriminality a to i se zbraněmi.

16 1
možnosti
Foto

Nezbývá, než Váš názor respektovat. A přát Vám, abyste nikdy neměla vlastní opravdovou životní zkušenost a v klidu dožila bez ní... Ne každý měl tu kliku, byť téměř každý pak svůj postoj přehodnotil.

15 1
možnosti
AS

a němělo by to tak být ve svobodném světě, v relativním celosvětovém rádoby míru? Proč si vytváříme novou válku sami mezi sebou - ti kdo mají proti těm kdo nemají zbraň. Kde to skončí? Budeme si je kupovat větší a větší a pak?

0 5
možnosti
IF

A mimochodem - také mám malé děti, ale neučím je k fóbii ke zbraním jako autorka, ale raději k respektu k nim ve smyslu "dobrý sluha, ale zlý pán" zcela stejně jako k jiným potenciálně nebezpečným nástrojům od nožů až po auta.

13 1
možnosti
MB
LP

Ono potkat partu grázlů v temné uličce...

10 0
možnosti
AS

temná ulička a základní škola, kam posíláte děti každý den a myslíte si, že tam se jim nemůže nic stát zatímco vy jste v práci, nebo ulice za bílého dne po které jdete na nákup a domů nedojdete ... to je trochu rozdíl, ne? Když chtějí v partách po sobě střílet fajn, ale ať to netahají mezi slušný lidi.

0 4
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2572x
srdcem z jižní Moravy; duší v Kanadě; doma ve West Yorkshire; momentálně u protinožců; snící o chaloupce ve Švýcarských Alpách; naivně zamilovaná do krásné Polynésie. Zkrátka na cestě.

https://www.instagram.com/ardna_xella/