Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Ji-rka

22. 8. 2011 20:00
3 leté vychované dítě

:-))) Hlavne me baví ty vety,že tříleté dítě má být  vychované. Díťe, ktere ve trech letech sedí ani se nehne 5 hodin v kuse je minimálne divné :-))

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

22. 8. 2011 20:07
Re: 3 leté vychované dítě

No, tak ho nebudu brát do letadla nebo na koncert vážné hudby, že.

2 0
možnosti
JK

Ji-rka

22. 8. 2011 19:45
Výborný článek

Výborný článek. Cestujeme s detmi od 1, 5 roku za ocean ať už na východ nebo na západ. Můj postřeh 90 % chlapů nemá absolutní problém s detmi. Nejhorší jsou dámy po přechodu nejlépe ve dvou, které naprosto stratily  pamet, že deti meli. V jejich veku, kdy trávili prázdniny na bramborových brigádách nebo sklízením chmele  je naprosto nepředstavitelné, že nekdo má potřebu cestovat kamkoli s malým dítetem. Souhlas, že díte by nemelo nikoho obtežovat, ale nekdy si musí všichni účastníci stísneného prostoru uvedomit, že spolu budou trávit 5-17 hodin (pokud letín s Travel servisem za oceán).

Češi mají tu zvláštní schopnost, že absolutně neakceptují jakoukoli přednost matek s dětmi. To raději nechají řvát dítě hodiny ve forntě na odbavení než, aby je nedejbůh pustili a toho ryku se zbavili.

Vše je o toleranci, ale rozhodně bych se vyhnul striktním postojům, že děti do letadla ne.

2 0
možnosti
AT

Antonín, topič

22. 8. 2011 20:06
Re: Výborný článek

Hodiny fronta na odbavení? To je nějaká Uganda bez web-check-in?

1 0
možnosti
C

culka

21. 8. 2011 10:27
Létat s dětmi je pro mě utrpení,

protože zastáváme zásadu, že naše děti smí obtěžovat jen nás. Ty dvě hodiny do Londýna to jde, ale letět do Austrálie a NZ, to už je na pováženou... naše děti mají své kabinové zavazadlo s oblíbenými tichými hračkami atd. atd., ale co považuji za nejdůležitější, je zvyk cestovat hromadnou dopravou a chovat se tam slušně. Pak už nesejde na tom, jestli jedete vlakem nebo letadlem. Všude sdílíme prostor s dalšími cestujícími a musíme se chovat podle toho. Všichni.

2 0
možnosti
ADNS

aby diskuse neměly sysl

20. 8. 2011 23:29
Jo, rodičové obvykle jsou v klidu a s úsměvem,

na rozdíl od zbytku platících cestujících.

2 0
možnosti
AT

Antonín, topič

21. 8. 2011 11:08
Re: Jo, rodičové obvykle jsou v klidu a s úsměvem,

;-D;-D;-DR^R^

Přednedávnem jsem byl blízko spáchání zločinu; samozřejmě pro matinky to byl vrcholný zážitek, jak díťátko krásně výská, ale mně to hysterické ječení trošičku omezoval v původním záměru: trochu se prospat.

2 0
možnosti
PF

jakub7

20. 8. 2011 21:37
super

Letam hodne, ale na deti se teprve chystam. Asi pak budu zpetne hledat tento clanek, takze predem diky! :)

0 0
možnosti
JN

popenec

20. 8. 2011 9:26
Aeroflot

překvapilo mne, když na 5-hodinovém vnitrostátním letu Irkutsk-Moskva všem dětem rozdali letušky batůžky, v kterých byly pastelky, omalovánky a nějaká tenká knížka. To děti zabavilo, takže po celou dobu letu byl klid.

0 0
možnosti
JN

popenec

20. 8. 2011 9:27
Re: Aeroflot

jj, letušky rozdalY... :-)

0 0
možnosti
PA

Pickup Anddropoff

20. 8. 2011 4:09
To jsou bajecne rady, ale melo by se dodat, ze

kojenci vetsinou spatne snaseji tlak v letadle a pokud ten let neni vylozene nutny (otazka zivota a smrti), tak proc vlacet male deti kamsi letadlem, at letite hodinu nebo deset hodin? Jasne, do dvou let dite neplati letenku, takze spousta nesoudnych rodicu vlaci male deti kamsi do horoucich pekel, vetsinou se tem detem moc nevenuji a podle toho to vypada. Dite se nudit bude, to je proste dane, cim delsi let, tim horsi. A pokud babicka a dedecek nejsou na smrtelnem lozi, jiste muzou doletet za vnoucky sami.

Asi budete vyjimka, kdyz se detem venujete a deti po ceste neterorizuji okoli. Ona povestna vyjimka, ktera potvrzuje pravidlo.

Pristi blog: deti v restauracich a kavarnach:-P:-)

2 0
možnosti
LS

sarah123

20. 8. 2011 16:17
Re: To jsou bajecne rady, ale melo by se dodat, ze

Pro kojence neni tlak v letadle vubec zadny problem, to je tak asi takovy mytus, jako tisice tehotnych, ktere kvuli tlaku porodily ve vysce 10 km. Budete se divit, ale jsou platne duvody, proc letat s detmi letadlem. A kojenec patri do letadla stejne, jako skupinky rozervanych ozralych mladiku, kteri si leti do stredni Evropy uzit, stejne jako strec z Moravy, co vykriuje cely let "Je hele mamo, motooor, Je hele mamo, mrakyyy, Je hele mamo, letisteeeeee", stejne jako clovek, kteremu se v letadle dela zle a presto potrebuje letet... Je dost lidi, kteri vam zneprijemni let o dost vice, nez male dite.

2 0
možnosti
R

Rapunzel

19. 8. 2011 20:35
ja uznavam

všechny vaše příspěvky do diskuze. Sama jsem byla několikrát svědkem takových scen, že bych to dítě nejradši přelomila vejpůl a nad matkou jsem jenom obracela oči v sloup. Translatlantické lety jsou nejhorší když chcete spát, a ten výrůstek za váma ne a ne přestat vám kopat do zad. Ale můj článek je právě o tom, aby k takovým scénám nepřicházelo, aby dítě bylo to nejhodnější a nejmilejší na světě, a aby nikdo jiný než matka o něm nevěděl. Budete se tomu divit, ale je nás spousta co jsme vdané v cizině a za babičkama se prostě musí. A nějaká ta dovolená taky není na škodu. Budete se také divit, že mi na nejednom letu náhodní spolucestující různých věkkových kategorii, holdovali, jak hodné byli moje děti, že o nich ani nevěděli. Od letušek jsme taky nejednou dostali malou pozornost za jim věnovaný obrázek nebo pěkné chování. A právě o tom to je, když se ví jak na to, tak i vám svobodným, bezdětným, důchodcům a jiným turistům, nebudeme vadit a ani nás nezaznamenáte. Děkuji za pochopeni

1 0
možnosti
ADNS

aby diskuse neměly sysl

19. 8. 2011 20:41
Re: ja uznavam

A proč místo toho nelétají babičky, které už si osvojily normy společenského chování?

Právě to holdování je důkaz, že dítě, které svému okolí nezmění cestu v peklo, je výjimka.

3 0
možnosti
ADNS

aby diskuse neměly sysl

19. 8. 2011 19:23
Nejlepší rada ze všech:

Pokud zrovna necestujete kvůli transplantaci ledvinky, dítě mladší 6 let do veřejných dopravních prostředků nepatří. Děti jsou totiž jako pšouky - každý snese jen ty svoje.

6 0
možnosti

oldiess

19. 8. 2011 18:55
Donutit čurat několikrát na letišti?

To pak dítě jen naučíte cikat jako psa ale nenaučí se to chvíli zadržet, i když pro jednou se snad tolik nestane. Ale proč nejít až před odletem?

0 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2572x
srdcem z jižní Moravy; duší v Kanadě; doma ve West Yorkshire; momentálně u protinožců; snící o chaloupce ve Švýcarských Alpách; naivně zamilovaná do krásné Polynésie. Zkrátka na cestě.

https://www.instagram.com/ardna_xella/